• head_banner_01
  • head_banner_01

Technický seminár o význame rozstupu pixelov, pozorovacej vzdialenosti a veľkosti LED displejov.

 

Inštalácie LED videosteny naďalej menia priestory po celom svete.

kostoly, školy, kancelárie, letiská a maloobchody vytvárajú živé, dynamické a nezabudnuteľné zážitky v rôznych vnútorných a vonkajších priestoroch.

Ak uvažujete o LED displeji, jednou z vašich najdôležitejších možností je výber rozstupu pixelov, ale možno sa pýtate, čo je rozstup pixelov?Ako ovplyvňuje rozstup pixelov náklady?Aké sú dôležité úvahy pri výbere rozstupu pixelov?

Zatiaľ tu, LetYonwaytechpozrite sa, ako si môžete vybrať správnu rozteč pixelov pre vásLED video stenaprojektu.

 

Po prvé, čo sú rozstupy pixelov?

LED stena je zostavená z LED panelov, ktoré sa skladajú z viacerých LED modulov.Tieto moduly LED obsahujú zhluky LED alebo balíčky LED, tj červené, modré a zelené diódy vyžarujúce svetlo (LED) zoskupené v pixeloch.

Rozstup pixelov je vzdialenosť od stredu k stredu medzi dvoma pixelmi, zvyčajne sa meria v milimetroch.

Ak máte rozstup pixelov 10 mm, znamená to, že vzdialenosť od stredu jedného pixelu k stredu susedného pixelu je 10 milimetrov.

 

čo je rozstup pixelov na displeji LED

 

Po druhé, aký je vplyv rozstupov pixelov na kvalitu obrazu LED displeja?

 

rozlíšenie rozstupu pixelov LED displeja yonwaytech

 

Rozstup pixelov určuje rozlíšenie LED displeja, minimálnu pozorovaciu vzdialenosť a najlepšiu pozorovaciu vzdialenosť LED obrazovky.

Čím menšia je rozteč pixelov, tým viac pixelov má za následok viac detailov a vyššiu kvalitu obrazu.

Ak teda potrebujete na svojom displeji zobrazovať obrázky alebo video vo vysokom rozlíšení, potrebujete LED displej s malým rozstupom pixelov.

Nasledujúci obrázok ukazuje vplyv rozstupu pixelov na kvalitu obrazu, menšia hustota pixelov vedie k vyšším rozlíšeniam a detailnejšiemu obsahu.

 

  akú rozteč pixelov potrebujete pre svoj LED displej

 

Po tretie, pri vytváraní dobrého LED displeja by ste mali zvážiť pozorovaciu vzdialenosť.

 

Rozstup pixelov priamo určuje hustotu pixelov – počet pixelov v danej oblasti obrazovky – a hustota pixelov priamo určuje odporúčanú vzdialenosť sledovania – vzdialenosť od video steny, ktorú by divák mal mať, aby mal zo sledovania uspokojivý zážitok.

Čím jemnejšie alebo menšie je rozteč, tým bližšie je prijateľná pozorovacia vzdialenosť.

Čím väčšie je ihrisko, tým ďalej by mal byť divák.

Rozstup tiež priamo ovplyvňuje cenu, ale veľký pixel na malej LED obrazovke a dlhá pozorovacia vzdialenosť alebo veľká LED obrazovka, ale krátka pozorovacia vzdialenosť nemôžu priniesť atraktívny obrazový výkon.

 

 pozorovacia vzdialenosť a rozstup pixelov

 

Pri výbere optimálneho rozstupu pixelov by sa mali zvážiť dva faktory, vzdialenosť sledovania a požadované rozlíšenie obrazu.

Menšie rozstupy pixelov sú vždy lepšie a poskytujú lepšiu kvalitu obrazu, ale stojí to viac.

Môžete znížiť náklady na nákup LED displeja pomocou väčšieho rozstupu pixelov a stále mať takmer rovnakú kvalitu obrazu, ak je pozorovacia vzdialenosť väčšia ako najlepšia pozorovacia vzdialenosť.

Najlepšia pozorovacia vzdialenosť pri rozteči pixelov je vzdialenosť, ktorú vaše oči nebudú schopné pokryť medzerami medzi pixelmi, ak pôjdete ďalej.

 

rozstup pixelov pre váš LED displej yonwaytech led factory

 

Metódy výpočtu výberu vhodného LED displeja.

 

Ako je vysvetlené vyššie, rozstup pixelov je pre tento proces obrovským faktorom.Ide ruka v ruke s ďalšími faktormi, ako je veľkosť displeja, pozorovacia vzdialenosť, okolité svetelné podmienky, ochrana pred poveternostnými vplyvmi a vlhkosťou, konkurenčné médiá, funkčnosť správ, kvalita obrazu a oveľa, oveľa viac.

Správne nasadené LED displeje majú schopnosť zvýšiť návštevnosť, zlepšiť zapojenie publika a zlepšiť zákaznícku skúsenosť.Ale pochopenie toho, ako technológia ovplyvní diváka aj váš konečný výsledok pred investíciou, vám umožní urobiť to najlepšie rozhodnutie pre vaše špecifické potreby a rozpočet.

 

https://www.yonwaytech.com/hd-led-display-commend-center-broadcast-studio-video-wall/

 

Hrubý odhadový štandard pre vaše informácie, ako je uvedené nižšie:

Minimálna pozorovacia vzdialenosť: 

Viditeľná vzdialenosť obrazovky LED (M) = rozstup pixelov ( mm ) x1000/1000
Najlepšia pozorovacia vzdialenosť:

LED displej najlepšia pozorovacia vzdialenosť (M) = rozstup pixelov (mm) x 3000~ rozstup pixelov (mm) /1000
Najvzdialenejšia pozorovacia vzdialenosť:

Najväčšia vzdialenosť (M) = výška obrazovky LED displeja ( m ) x 30-krát

Napríklad LED displej P10 so šírkou 10 m a výškou 5 m, najlepšia pozorovacia vzdialenosť je väčšia ako 10 m, ale maximálna pozorovacia vzdialenosť je 150 metrov.

Ak si nie ste istí správnym rozstupom pixelov pre váš LED projekt, KONTAKTUJTEYonwaytechLED displej teraz a my vás nasmerujeme správnym smerom.Vráťte sa sem často, aby ste získali užitočnejšie témy.

 

Rôzne typy displejov LED modulov

 

 


Čas odoslania: 26. marca 2021